“Hoe aantrekkelijk is Rotterdam voor zowel 8 als 80 jarigen?”

“Hoe aantrekkelijk is Rotterdam voor zowel 8 als 80 jarigen?”

Het gaat goed met Rotterdam! We zijn de beste binnenstad van Nederland en komen keer op keer positief in het nieuws. Tegelijkertijd brengt de stad ook nieuwe uitdagingen en kunnen we niet achterover leunen. We laten ons daarom graag inspireren door nieuwe ideeën om te blijven innoveren.

Op woensdagochtend 12 april (vanaf 08:15 tot 9:30 uur) organiseert Bureau Binnenstad in samenwerking met OPCR speciaal voor ondernemers een ‘Urban College’. Onder het genot van een ontbijt kunt u zich laten inspireren en informeren door Gil Penalosa. 

8 80 Cities

Als oprichter van de Canadese non-profitorganisatie 8 80 Cities geeft Penalosa wereldwijd advies over bruisende steden voor iedereen, ongeacht leeftijd en sociale, economische of etnische achtergrond. De 8 80 Cities-gedachte is simpel en krachtig: als je de stad inricht voor zowel 8- als 80-jarigen is deze aantrekkelijk voor iedereen.

Nieuwe kansen voor binnenstad

‘Pedestrians first’ is een veelgebruikte uitspraak van Penalosa. In de jaren 50 was de Lijnbaan de eerste winkelpromenade van Nederland en het eerste voetgangersgebied ter wereld. Kortom, wat zijn de kansen voor de toekomst van de Rotterdamse Binnenstad volgens Gil Penalosa?

Aanmelden

We verwelkomen u graag op woensdag 12 april! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: infobinnenstadso@rotterdam.nl Wacht hiermee niet te lang, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Over de locatie wordt u binnenkort geïnformeerd.