Eerste Urban College groot succes!

Eerste Urban College groot succes!

“If you’re not at the table, you’re on the menu”, slechts één van de rake uitspraken van de internationaal vermaarde stadsplanner Gil Penalosa

Op 12 april j.l. verzamelden een veertigtal ondernemers en andere belangstellenden zich inDe Nieuwe Poort. Onder het genot van een ontbijt lieten aanwezigen zich door professional Gil Penalosa inspireren over nieuwe kansen voor de toekomst van de Rotterdamse Binnenstad. Gil Penalosa heeft inspirerende voorbeelden getoond, hoe een binnenstad interessant te maken voor zowel jongeren als ouderen. Door de buitenruimte beter te benutten of te transformeren kunnen burgers samen komen en ontstaat er een meer levendige, veilige en gezonde binnenstad.

Meten is weten. Big Data, doe er je voordeel mee.

Het tweede Urban College wordt verzorgd door Bureau RMC en gaat over 24/7 verblijfsduurmetingen van passanten in de binnenstad.  In dit college wordt dieper ingegaan op opvallende uitkomsten van deze statistieken. Bureau RMC wil ondernemers uit de binnenstad informeren over het onderwerp Big Data en wat je hier als ondernemer mee kunt.

Bureau RMC is het grootste retail adviesbureau van Nederland. Al meer dan 25 jaar werken zij aan onderscheidende retail- en dienstverleningsconcepten. Zo verzamelt Bureau RMC tevens 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week passantengegevens in tientallen winkelcentra en de meest belangrijke winkelsteden en winkelstraten van Nederland. De tellingen zijn te bekijken en tot op het half uur nauwkeurig.

Datum eerstvolgende college

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vastleggen van een datum en locatie. Zodra er meer bekend is, zullen wij u hier direct over informeren.