Eric van den Elshout stelt het bestuur aan u voor

Eric van den Elshout stelt het bestuur aan u voor

In de Urban Update Maart informeerden wij u over de oprichting van het OPCR.
UDSRotterdam heeft voorzitter Eric van den Elshout, manager van De Bijenkorf, gevraagd de bestuursleden van het OPCR kort voor te stellen.

Een nieuw bestuur met vertegenwoordiging vanuit zowel retail als horeca met verschillende ondernemersstructuren; een tweetal grootwinkelbedrijven, een familiebedrijf, een zelfstandig ondernemer alsmede franchisenemer. Met deze samenstelling menen wij de verschillende ondernemers in de binnenstad goed te vertegenwoordigen.
  • Leo van den Assem, heeft als ondernemer al vele jaren zijn wortels in Rotterdam. Van den Assem Schoenen is een familiebedrijf pur sang. Binnenkort opent Van den Assem in Amsterdam de deuren van hun twintigste winkel.
  • Ben Franken is de trotse eigenaar van het McDonald’s restaurant aan de Coolsingel 207. Dit is het eerste franchise-restaurant van MacDonalds dat het ‘Made For You’ concept in huis haalde. De producten worden op bestelling gemaakt en zijn dus nog verser en nog warmer. Ben heeft verschillende bestuursfuncties bekleed in onder andere het Ronald Mc Donald Huis Sophia Rotterdam en de voormalige OFRC.
  • Marc Bakker is eigenaar van twee Coccinelle Fashion stores, een vooruitstrevend bedrijf waar kwaliteit en service bovenaan staan. Coccinelle verkoopt exclusieve baby- en kindermerkkleding, designertassen, heren- en damesschoenen en is met een tweetal winkels gevestigd in winkelcentrum Plaza.
  • Florian de Vries is storemanager van de eerste inner-city mega store van Decathlon. De vestiging aan de Coolsingel, hoek Kruiskade telt ongeveer 5.500 m² verkoopoppervlakte. Florian ia al sinds 2013 verbonden aan Decathlon en sinds begin januari 2016 in Rotterdam.
  • Eric van den Elshout werkt al sinds 2001 bij De Bijenkorf en is sinds juni 2016 store manager aan de Coolsingel. Eric is een no-nonsense People manager en heeft veel bestuurlijke ervaring. Daarnaast heeft hij ervaring in het begeleiden van diverse BIZ trajecten en vervult hij nu een adviserende rol in de BIZ trajecten die wij in Rotterdam uitzetten.

Eén ding hebben alle bestuurders met elkaar gemeen en dat is dat zij allen het beste voor hebben met de Rotterdamse binnenstad. Als bestuurder hopen we de grootste gemene deler te vinden als het gaat om ons aller belang. Of het nu gaat om een spreekbuis te zijn richting lokale overheden en organisatoren van grote evenementen, of dat beheer van de openbare ruimte waar we aan gevestigd zijn, meer prioriteit dient te krijgen. Bovenal dienen we op alle mogelijke manieren mee te liften met de enorme vibe die thans door de Rotterdamse binnenstad raast. Nationaal en internationaal staan we enorm op de kaart.

Van ganzer harte hoopt het bestuur in alle ondernemers enthousiaste collega’s te herkennen die bereid zijn om er met z’n ALLEN de schouders onder te zetten.

Wij hebben er zin in en staan te allen tijde voor u klaar.

Leo, Ben, Marc, Florian & Eric