Hand in hand …

Hand in hand …

Wekenlang was het top of mind in de binnenstad: Feyenoord en de huldiging. De pers wist ons in de aanloop al goed te vinden want ‘de winkeliers zijn vast doodsbenauwd dat de stad weer gesloopt wordt. Want weet u nog in 1999’….. vol vertrouwen heb ik verteld dat we dit allang achter ons hebben gelaten. Geen smeuïg verhaal dus.

Vol goede moed stroomde de stad op zondag 7 mei vol. De grote drukte bracht problemen met zich mee; winkels rondom Stadhuisplein waren niet goed bereikbaar. Feyenoord verraste door de nederlaag tegen Excelsior en de binnenstad werd op de proef gesteld door relschoppers hetgeen nog meer overlast veroorzaakte voor de winkeliers. Het huldigingsprogramma kon de ijskast in.

Op de voet volgde ik de ongeregeldheden en ik kan niet anders dan lof uitspreken voor het optreden van de handhavers. Uw complimenten daarover die wij ontvingen gaven wij door en dat wordt gewaardeerd. De schade was minimaal, de omzetderving echter…Dat is een lastig item. 2 succesvolle zondagen verdien je niet zomaar terug. Toch is dit geen schade die te verhalen is, dit valt onder zogenaamd maatschappelijk risico; de huldigingen gaan langer terug dan de huidige winkels en de koopzondag.

Winkeliers leken het de stad echter vooral te gunnen na 18 jaar en hebben hun ongenoegen over de situatie vooral bij zich gehouden. Na de huldiging ging men -op z’n Rotterdams – weer over tot de orde van de dag. Op het stadhuis was er ook begrip; voor de winkeliers. We zijn gehoord, hebben kritische input mogen geven en waar mogelijk is bijgestuurd om bereikbaarheid te bevorderen. Met Chainels als waardevol instrument en hulpmiddel.

De positieve instelling en vooral medewerking vanuit de winkeliers vind ik roemenswaardig! Ik mag mede namens de Stadsmarinier van het centrum complimenten en dank aan u overbrengen! Onderstaand een afbeelding van de tweet die de stadsmarinier nog voor het eindsignaal de wereld in zond:

Nu is het tijd om te evalueren, er zijn altijd verbeterpunten. We vernemen graag uw input via info@udsrotterdam.nl, of bel ons gerust. We zullen zorgdragen voor een terugkoppeling.

Dominique van Elsacker – Directeur UDSRotterdam