Afschaffing roamingkosten in EU

Afschaffing roamingkosten in EU

Hoge telefoonkosten bij een bezoek in het buitenland (binnen de EU) zijn verleden tijd. Zoals in onze voorgaande nieuwsbrief aangekondigd mogen telecomproviders sinds 15 juni 2017 geen roamingkosten meer binnen de EU doorberekenen.
De oorspronkelijke databundel kan ook worden gebruikt in de rest van de Europese Unie.

UDSRotterdam heeft samen met Hogeschool Rotterdam projectgroep Nultienovators onderzoek gedaan naar de kansen en bedreigingen die deze verandering met zich meebrengt, alsmede op welke wijze toeristen in de binnenstad op een gastvrije en belevenisvolle manier de weg kunnen worden gewezen.

Roam like at home
Een goede en gastvrije ontwikkeling. Doe alsof u thuis bent! Als toerist iedere dag het weer checken, zijn er festivals tijdens het bezoek in Rotterdam, openingstijden van winkels en musea checken, waar vind ik mijn favoriete winkel, waar ga ik eten vanavond en foto’s delen met familie en vrienden. Anderzijds zien we een aantal bedreigingen zoals de individualisering van het straatbeeld en stijging van online aankopen.

Service en hospitality in de binnenstad worden hierdoor steeds belangrijker
De service binnen winkelgebieden wordt steeds belangrijker en dient te worden verbeterd door middel van het versterken van  fysieke service en hospitality waarbij we de verrassende uitdaging hebben om bezoekers niet op de telefoon te laten kijken. Zo gingen studenten samen met medewerkers van Rotterdam Partners in opdracht van UDSRotterdam een aantal dagen op pad. Toeristen werden actief aangesproken. Er ontstonden gesprekken over de stad Rotterdam, maar ook hedendaagse onderwerpen kwamen aan bod. Toeristen werden op weggeholpen en trotse Rotterdammers gaven aan het fijn te vinden dat de stad op deze manier goed gepromoot werd. Hospitality ten top en zeker een item waar we verder op gaan inzetten.