Column Shoe Club

Column Shoe Club

Shoe Club, “Wij worden ook wel eens het jongere, hippe zusje van Van den Assem genoemd”.

 

Mijn naam is Leontina Koolmees en ik werk nu ruim 4,5 jaar met veel plezier bij de Shoe Club aan de Meent, waarvan de laatste 3 jaar als assistent manager. De Shoe Club is een onderdeel van Van den Assem schoenen. We worden ook wel eens het jongere, hippe zusje van Van den Assem genoemd. Ik werk met een leuk, vrij jong team dat steeds opzoek is naar nieuwe dingen waar we ons in kunnen onderscheiden. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een DJ op de zaterdagmiddag, merkevents maar ook onze verruimde openingstijden. Vorige maand hebben wij de Dutch Retail Experience Award in ontvangst mogen nemen. Een landelijke retailprijs voor retailers die een nieuwe manier van winkelen inzetten en onder de aandacht brengen. We zijn hier heel trots op. Deze award laat ook zien dat onze ideeën gewaardeerd en aangemoedigd worden.

Openingstijden

Een jaar of drie geleden zijn we begonnen om onze gebruikelijke openingstijden te verruimen. Eerst zijn we van 09:30 naar 9:00 uur ‘s ochtends gegaan, om zo steeds iets langer open te zijn. Inmiddels zijn we van alle winkels aan de Meent als eerste open en als laatste gesloten. Zo zijn we op vrijdagavond bijvoorbeeld tot 22.00 uur open en op zaterdag tot 20:00 uur. Voor ons werkt dit. Je merkt dat onze klanten langer in de stad zijn en voor deze klanten zijn wij dan ook open. We krijgen hier regelmatig positieve reacties op.

Blending010

Afgelopen jaar deden wij mee aan Blending010, een pilot voor het versoepelen van de regels omtrent het schenken van alcohol in de retail. Onze deelname hieraan was heel positief. Voor ons draait het om meer dan verkopen, het draait om beleving. Alle zintuigen moeten geprikkeld worden. We gaven onze gasten altijd al een kopje koffie, een sapje of een lekker hapje, maar juist dat wijntje was een toevoeging hierop. Deze pilot is nu helaas afgelopen. Het is nu afwachten of deze pilot het wettelijk versoepelen van de regels tot gevolg zal hebben. Aan alle positieve reacties zal het in ieder geval niet liggen.

Door al deze nieuwe ontwikkelingen proberen wij ons te blijven onderscheiden en hopen we een voorbeeld voor anderen te zijn. Want samen staan we ten slotte sterk. Ik hoop je snel een keer in de Shoe Club te mogen verwelkomen!

Hopelijk tot snel!

Leontina Koolmees, namens de Shoe Club Meent 98