Column: H&M Maikel Hogervorst:”Wij zijn sinds 25 feb op zondag open tot 19:00 uur en de reacties zijn positief!”

Column: H&M Maikel Hogervorst:”Wij zijn sinds 25 feb op zondag open tot 19:00 uur en de reacties zijn positief!”

Super tof dat ik gevraagd ben voor deze column. Mijn naam is Maikel Hogervorst en inmiddels werk ik 14 jaar voor H&M. 

H&M, wie kent het niet? Maar hoe is het bedrijf ontstaan? De eerste Hennes (vertaald, van haar) winkel zag het levenslicht in 1947. Eigenaar Erling Persson werd in Amerika geïnspireerd door kledingwinkels die grote aantallen items verkochten voor een mooie prijs. Eind jaren 60 kocht Persson het bedrijf Mauritz Widforss, een jacht-, outdoor en herenconfectiewinkel, op. Met het schrappen van de jacht en outdoor was H&M geboren zoals wij het kennen. De teller staat momenteel op meer dan 4750 winkels wereldwijd! Inmiddels heeft H&M haar imperium uitgebreid met de zusjes COS, Weekday, Monki en &Other stories. En niet te vergeten onze nieuwe topper Arket. Zij opende haar deuren op 3 maart 2018 in hartje Amsterdam.

Trots

In de 14 jaar dat ik voor H&M werk, heb ik veel gedaan; van store manager, area controller tot merchandiser van de kinder- en herencollecties. Nu ben ik weer voor de 3e keer terug als store manager in het filiaal in de “Koopgoot”. Ze zeggen niet voor niets ‘3 keer is scheepsrecht’. Dit filiaal heeft in 2014 een mega verbouwing doorgemaakt en was tijdens de heropening zelfs de grootste H&M van Europa.
De voormalige passage maakt nu deel uit van deze winkel. Hierdoor werden onze collecties uitgebreid en is onze interieurcollectie H&M Home toegevoegd. Elke ochtend neem ik de metro naar halte Beurs, maar als het lekker weer is, rij ik het hele stuk met de scooter. Heerlijk vanuit Den Haag door de polder en Zestienhoven richting het centrum van Rotterdam. Als ik aankom, zie ik het logo van H&M en denk ik bij mezelf; we gaan er weer een top dag van maken. Het moment dat we de deur openen voor onze klanten, de paskamers volstromen, de kassa’s op volle toeren draaien, de klanten worden geïnspireerd en mijn collega’s met een glimlach rondlopen, ben ik trots.

Goede communicatie
Wat betekent UDSRotterdam voor mij? UDSRotterdam staat voor goede communicatie en ondernemen met elkaar. Black Friday 2017 was een groot succes omdat we het met elkaar omarmden, samen het succes zagen en het super hebben uitgevoerd. UDSRotterdam heeft via social media de stad op de kaart gezet. De hype was er al, zelfs voor het begin van Black Friday.

Verruiming openingstijden
Sinds 25 februari 2018 zijn wij nu ook op zondag tot 19.00 uur open en de reacties zijn positief. Een internationale stad als Rotterdam heeft dit nodig. Ook hier is het collectief belangrijk, veel winkels zijn al tot 19.00 open en dat is goed.
See you at H&M!