Per 25 mei verruiming openingstijden tot 19:00 uur; ook op zondag!

Per 25 mei verruiming openingstijden tot 19:00 uur; ook op zondag!

Zoals jullie weten praten de grootwinkelbedrijven en de besturen van de ondernemersverenigingen al geruime tijd over de verruiming van de openingstijden. De afgelopen maanden heeft UDSRotterdam de haalbaarheid hiervan onderzocht. De eerder uitgesproken ambitie om de openingstijden te verruimen tot 20:00 uur bleek niet haalbaar, maar 19:00 uur des temeer!

Inmiddels zijn de meeste grootwinkelbedrijven op de doordeweekse dagen al open tot 19:00 uur. Uit passantentellingen in het kernwinkelbied blijkt dat het aantal unieke passanten toeneemt in het weekend en dat de drukste momenten van de dag liggen tussen 13:00 uur en 18:00 uur/19:00 uur. Vanaf vrijdag 25 mei zal het collectief van Grootwinkelbedrijven dagelijks tot 19:00 uur open zijn. Het meest vernieuwende is dat dit ook voor de zondag geldt. De reguliere koopavond tot 21:00 uur blijft in stand.

Het volume binnen het collectief is inmiddels dusdanig groot dat wij onze achterban adviseren de adviestijden van de grootwinkelbedrijven te volgen. Hoe meer winkels, dag horeca en leisure er meedoen des te groter het succes! Sluiten jullie aan?

Daarnaast heeft UDSRotterdam in samenwerking met de bedrijfscontactfunctionaris van de Gemeente Rotterdam de eerder toegezegde steun van wethouder Maarten Struijvenberg verzilverd. De gemeente zet haar communicatiemiddelen breed in waarvan hier een overzicht. Daarnaast is het van belang dat jullie je eigen communicatiekanalen en socials maximaal benutten. Laat ons vooral ook weten hoe jullie vertellen dat jullie langer open zijn zodat we elkaars berichten kunnen delen.

Wij zullen daarnaast zorgen voor zoveel mogelijk publiciteit hieromtrent, waarbij er persberichten naar zoveel mogelijk mediakanalen zullen worden gestuurd. Het moet voor de bezoeker duidelijk zijn: De Stad Rotterdam is vanaf 25 mei tot 19:00 uur open!

Vrijdag 25 mei is de eerste dag van het stadsfestival Op z’n Rotterdams. De winkels mogen dan voor een Late Night Shopping tot 23:00 uur open zijn. De te verwachte drukte in de stad samen met de start van de pre summer sale geven een mooi kick-off moment om de verruiming van de openingstijden te vieren!