Lijnbaan Monument in oude glorie hersteld

Lijnbaan Monument in oude glorie hersteld

Na een intensief voorbereidingstraject, is het nu zover! De Lijnbaan, sinds 2010 een Rijksmonument, wordt opnieuw het naoorlogse winkel-icoon.

Door de renovatie van luifels en gevels wordt de kwaliteit van het totale monument teruggebracht naar de uitstraling uit de jaren ’50. In een intensieve samenwerking tussen vastgoed eigenaren, winkeliers, architect en gemeente wordt als onderdeel van de Urban Department Store uitvoering gegeven aan deze ambitie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma J.P. van Eesteren die in de periode van 14 mei t/m eind augustus gefaseerd worden uitgevoerd, klik hier voor het schema. Benieuwd naar het resultaat? Op de hoek bij Nelson is de luifel reeds gerealiseerd en is tevens op bovenstaande foto te bewonderen (fotografie Bert Rietberg). Lees hier verder voor een uitgebreid artikel gepubliceerd door de firma J.P. van Eesteren.