Column Ben Franken; Rotterdam is booming, nu moeten we als collectief doorpakken

Column Ben Franken; Rotterdam is booming, nu moeten we als collectief doorpakken

Ben Franken is een geboren Rotterdammer en werkt al 37 jaar voor het merk McDonald’s, waarvan de laatste 21,5 jaar als ondernemer. Ben is sinds begin 2017 bestuurslid van het Ondernemers Platform Rotterdam Centrum (OPCR).

Doorpakken
Rotterdam is booming! Opmars toerisme nooit eerder zo groot! Het toerisme in Rotterdam explodeert!

Zomaar een paar kreten, die men in de afgelopen tijd in de diverse media heeft kunnen lezen. Met zo’n slordige 324.000 bezoekers van buiten de stad scoorden we een stijging van 26% (kwartaalcijfer) ten opzichte van het jaar ervoor. Ik kan u verzekeren: Mijn Rotterdamse hart begon steeds sneller te kloppen. Een Rotterdams ‘ondernemershart’ om precies te zijn. En waarom begon deze sneller te kloppen. Puur vanwege het feit, dat ik steeds meer kansen zie voor de Rotterdamse ondernemingen met zo’n stijging van het toerisme.

Jaren geleden, toen Rotterdam er iets anders voor stond hebben wij met de toenmalige OFRC, Ondernemersfederatie Rotterdam City, een poging gedaan om de winkels langer open te krijgen. Toen zagen we al kansen. Alleen spatte die zeepbel snel uiteen door diverse redenen, denk aan financiën, maar ook aan motivatie bij de ondernemers en hun personeel.

Nu, jaren later, ben ik bestuurslid van de OPCR, Ondernemers Platform Centrum Rotterdam. Een mooie club ondernemers met een fantastisch team van de UDSRotterdam. En hoe gaaf is het, dat we nu wel met zovelen langer open zijn met onze bedrijven. Nu lukt het dus wel! Dit sluit naadloos aan op ons doel om de meest vernieuwende Binnenstad van de Benelux te worden. En ja, dan helpen die krantenkoppen daar natuurlijk prima aan mee. Daarnaast is er nu de steun van het Gemeente Bestuur dat een goede publiciteitscampagne op touw heeft gezet waarvoor onze dank!

Maar dat is niet genoeg!

Want die toerist, die zakenman-/vrouw en die Rotterdammer loopt nog steeds te vaak en te vroeg tegen die, rolluiken aan. En kijkt nog steeds te vaak en te vroeg in onverlichte etalages.
Nu hebben we ze binnen! We willen toch zeker, dat ze ook weer terugkomen? Terug naar die mooie, en bovenal bruisende Rotterdamse binnenstad.

Het is tijd om door te pakken. En heb geduld met de verruimde openingstijden. Het is een kwestie van een lange adem. Ik wens jullie veel wijsheid en omzet toe.