Ervaringen Toezichtsmodel tijdens Black Friday 2018

Ervaringen Toezichtsmodel tijdens Black Friday 2018

 

 

Terugblik Black Friday 2017

November 2017. Black Friday zal wel een gewone winkel vrijdag worden. We weten dat UDS Rotterdam samen met haar partners, hun best hebben gedaan om er iets spectaculairs van te maken. Komt goed, we zijn met z’n tweeën van de politie en we hebben altijd nog Meion, Toezicht & Handhaving, beveiliging, dus… kom maar op!!!! Hebben wij ons toen even vergist. Het was een drukte van jawelste. Ontzettend gezellig, goede stemming, sommige winkels draaien de beste dag van het jaar.

Terugkijkend op deze dag, konden we stellen dat we toch wel overrompeld waren, maar dat we op een paar kleine onvolkomenheden na, alles onder controle konden houden. Mocht het volgend jaar anders worden, dan moest er toch wel even naar de personele inzet van de handhaving gekeken worden.

 

Voorbereidingen Black Friday 2018

Zo gezegd zo gedaan. In februari 2018 ging de eerste aanvraag voor Black Friday 2018 de deur uit. Dan blijft het een tijdje stil op Black Friday gebied. Er zijn voldoende evenementen in Rotterdam waar we ons bezig mee moeten houden. Oktober 2018; zijn er nog zaken die meegenomen moeten worden voor 23 november 2018? Wat hebben we geleerd van vorig jaar?

 

Unieke samenwerking met partners binnen het Toezichtsmodel

Zoals op de afbeelding te zien is, hebben we een hele goede samenwerking binnen het toezichtmodel met vele partners. Echt uniek voor Nederland. We zetten wat mailtjes uit naar Toezicht & Handhaving, de Stadsmarinier, RET, NS, beveiliging. De respons is gewoon fantastisch. Geen enkele wanklank. Voldoende personeel werd geregeld. Let wel; als je werkt kun je niet winkelen he!!! Dit deerde de partners van die avond niet. Het eten werd geregeld door de Stadsmarinier en UDSRotterdam. Het was smullen, maar gewerkt werd er zeker. Het was een lange, maar mooie dag om op terug te kijken.

 

Geen noemenswaardige incidenten

Het was dit jaar nog drukker dan vorig jaar, maar…. mede omdat we dit jaar beter voorbereid waren, is alles ontzettend gezellig verlopen zonder noemenswaardige incidenten. We kunnen stellen dat de samenwerking tussen de partners in het Toezichtmodel Rotterdam Centrum ontzettend goed is verlopen. Laat Black Friday 2019 maar komen!

 

Met veilige groeten,

Henri Appeldoorn, operationeel coördinator politie Toezichtsmodel Rotterdam Centrum