Ruime steun voor BIZ Rotterdam Centrum

Ruime steun voor BIZ Rotterdam Centrum

Komende jaren miljoenen extra beschikbaar door grootste BIZ van Nederland.

Een grote meerderheid van eigenaren en ondernemers heeft zich uitgesproken vóór installatie van een BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) in Rotterdam Centrum. Die wordt daarom per 1 januari 2019 voor 5 jaar ingevoerd.

 

De stichting Urban Department Store Rotterdam (UDSRotterdam) gaat de BIZ uitvoeren. Deze al bestaande samenwerking van eigenaren en ondernemers in de binnenstad kan daardoor haar werkgebied vergroten. Belangrijk is ook dat zogenaamde free-riders worden uitgebannen: alle bedrijven die profiteren van uitgevoerde activiteiten en maatregelen zullen daar in de toekomst aan bijdragen.

 

Door instelling van de BIZ nemen de financiële mogelijkheden flink toe. Het jaarbudget gaat omhoog naar minimaal 1,2 miljoen euro. De UDSRotterdam zet hiermee onder andere in op een hoger onderhoudsniveau in de binnenstad, veiligheid, marketing en promotie.

 

Rob Vester, voorzitter UDSRotterdam: ‘Het is geweldig dat we de BIZ kunnen invoeren. Hierdoor kan de UDSRotterdam niet alleen haar bestaande werk beter doen maar ook nieuwe wegen inslaan. Daarmee kan de winkelfunctie in de Rotterdamse binnenstad sterker gemaakt worden. We hebben nu 5 jaar de tijd om te werken aan de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux.’