Urban College 15 mei: Nieuwe technologie in Retail en bespreken onderzoeksresultaten

Urban College 15 mei: Nieuwe technologie in Retail en bespreken onderzoeksresultaten

Innovaties in technologie bieden kansrijke toepassingen voor de Retail.
Er zijn legio mogelijkheden zoals inzet van een robot, spy en VR brillen, een telepresence beam, klantenapps en chatbots. Welke voordelen heeft dit voor jullie als Retailer, hoe is dit inzetbaar in de winkel, wat zijn de eerste ervaringen over het gebruiksgemak en welke 21th century skills hebben Retailers en hun medewerkers hiervoor nodig? In samenwerking met De Hogeschool Rotterdam, TMO Fashion Business School en De Bijenkorf Rotterdam gaan we hier graag dieper op in tijdens een Urban College bijeenkomst op 15 mei.

 

Onderzoeksvraag Bijenkorf
Eind vorig jaar hebben ontwerpers en programmeurs in Lab Fygital gewerkt aan een onderzoeksvraag van de Bijenkorf Rotterdam naar wat sociale robots voor hun warenhuis kunnen betekenen. Daarnaast onderzochten studenten in HYPElab bij drie Delftse modezaken hoe Retailers en hun medewerkers tegen deze nieuwe technologie├źn in de winkel aankijken. Kunnen ze daar mee omgaan en welke tools kunnen voor hen worden ontworpen om de benodigde 21th century skills te ontwikkelen?

 

Bespreken onderzoekresultaten
De resultaten van beide onderzoeken zijn al gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Aangezien deze resultaten ook voor jullie interessant kunnen zijn, nodigen wij de leden van de BIZ Rotterdam Centrum van harte uit voor een Urban College bij De Bijenkorf Rotterdam. Retailers en hun medewerkers worden uitgenodigd om feedback te geven op de onderzoeksresultaten en om vorm te geven aan het vervolgonderzoek van Lab Fygital* en HYPElab*. Het doel is om de invloed van nieuwe technologie op de Retail business te onderzoeken en daarmee meer actie, kennis en gevoel te stimuleren ten opzichte van digitale Retail innovaties.

 

De uitnodiging voor dit Urban College volgt in april.

 

*Meer weten? Lab Fygital en HYPElab zijn onderdeel van Future Proof Retail: Ondernemerschap en Employability, een project van meerdere hogescholen, lokale overheden en partners uit de Retail wereld onder leiding van Innovation Networks en de Haagse Hogeschool. www.futureproofretail.nl