Bereikbaarheid binnenstad tijdens Marathon-weekend 

Bereikbaarheid binnenstad tijdens Marathon-weekend 

In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april vindt de 39e editie van de Marathon plaats. De start van de Marathon is wederom aan de voet van de Erasmusbrug, de finish op de Coolsingel. De start van de kwart Marathon is aan de Burgemeester van Walsumweg en finisht aan de Coolsingel. De start en finish van zowel de Cityrun als de Kidsrun zijn beiden op de Coolsingel.

 

Het event heeft invloed op de bereikbaarheid van de stad. De verkeersmarinier heeft UDSRotterdam als volgt geïnformeerd omtrent de bereikbaarheid:
Op zaterdag 6 april zijn alleen de Coolsingel en de Schiedamsedijk afgesloten. Er staat een noodscenario klaar die de verkeersmarinier zal laten activeren als het erop lijkt dat de Karel Doormanstraat, Van Oldenbarneveldstraat, Mauritsweg en Kruisplein vast komen te staan. Verkeer zal dan alleen in kloksgewijze richting kunnen rijden. Deze interventie is nodig om de doorgang voor nood- en hulpdiensten te kunnen garanderen en om te voorkomen dat vertrekkende auto’s stil komen te staan in de parkeergarages.

 

  • In de avond (vanaf 17.30 uur) kan verkeer van Aert van Nesstraat via de Meent het gebied verlaten.
  • Parkeergarages omgeving Meent en Karel Doormanstraat zijn gewoon bereikbaar.
  • Op zondag 7 april wordt vanaf 7.00 uur de rest van het marathon parcours opgebouwd. Tot 12.00 uur blijft het mogelijk om de parkeergarages aan Karel Doormanstraat (noordelijke deel) via de Kruisstraat te bereiken. Verkeer kan dit gebied uitrijden via Schouwburgplein. Vanaf 12.00 uur wordt bij het Kruisplein de weg afgesloten. Dit is een veiligheidsoverweging vanwege de grote hoeveelheid lopers en hun entourage die vanaf dat moment vanaf het Weena richting Karel Doormanstraat lopen. Uitrijdend verkeer vanaf de garages blijft nog wel mogelijk, via Schouwburgplein. Inrijdend dus niet, tot 18.30 uur.
  • Bevoorrading van de Markthal kan op zondag tot 09.00 uur, aanrijdroute via de Nieuwstraat

Meer informatie over de bereikbaarheid is ook te vinden op de website van de Marathon. Benieuwd naar de starttijden en de diverse parcoursen? Klik dan hier.