Eigenaren Lijnbaan investeren wederom miljoenen in het gebied

Eigenaren Lijnbaan investeren wederom miljoenen in het gebied

De eerste renovatie fase van de Lijnbaanluifels was een overweldigend succes. Na een jaar van voorbereiding hebben nog eens 11 eigenaren overeenstemming bereikt over renovatie van het tweede deel van de Lijnbaan. Dit betreft het gedeelte tussen de Aert van Nesstraat en de Korte Lijnbaan.

 

Rob Vester, voorzitter van de Stichting Urban Department Store Rotterdam:

“ De Lijnbaan is het kloppend winkelhart van Rotterdam. Door de renovatie van de luifels krijgt de Lijnbaan weer de sprankelende uitstraling die zij in de jaren vijftig had. Het mistroostige beeld dat ontstond door de renovatie in de jaren tachtig zal hierdoor snel vergeten worden. Een knap staaltje werk om in totaal 22 eigenaren zover te krijgen dat zij op basis van vrijwilligheid deze investeringen doen.”

 

De eigenaren in het kernwinkelgebied van Rotterdam zijn verenigd in de Vereniging LijnbaanAkkoord. Gezamenlijk investeerden zij de afgelopen jaren al ruim 10 miljoen euro in het management van de Rotterdamse binnenstad. Daarnaast investeren eigenaren en ondernemers nog eens substantieel in individuele projecten.

 

Rob Vester: “Opgeteld investeren ondernemers en eigenaren ca. 20 miljoen over een periode van 10 jaar in het management van het Rotterdamse kernwinkelgebied. Dit komt bovenop de eigen, reguliere investeringen. Het wachten is nu op de gemeente als derde belangrijke stakeholder. Wij hopen dat de gemeente het belang van de binnenstad als woonkamer van de stad gaat inzien. Zeker gezien de belangrijke economische functie die het kernwinkelgebied vervult als banenmotor voor de regio.”

 

De start van het 2e gedeelte van de renovatie van de Lijnbaan luifels vangt aan in het derde kwartaal van 2019.

 

Voor meer informatie:

Dhr. Rob Vester, voorzitter UDSRotterdam

T 06 51 82 17 58. Bij geen gehoor 010 205 1510