Een veilig BIZ gebied

Een veilig BIZ gebied

In een gebied zo druk als de binnenstad zijn afspraken over veiligheid heel belangrijk. Sinds 2004 is er daarom een Toezichtmodel Centrum actief waarin verschillende gemeentelijke en commerciële toezichthoudende organisaties samenwerken aan het verbeteren van de sociale veiligheid, de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van het centrum. Rotterdam loopt voorop in deze aanpak en is een voorbeeld voor andere Nederlandse steden. We zijn dan ook trots dat we op 7 oktober j.l. in het bijzijn van Burgemeester Aboutaleb de verlenging van deze samenwerking hebben bekrachtigd met de ondertekening van het Convenant Toezichtmodel Rotterdam Centrum 2019-2024.

Veiligheidstrainingen
Speciaal voor winkelmedewerkers en beveiligers in het BIZ gebied zijn in oktober collectieve trainingen over criminaliteitspreventie, klantvriendelijk beveiligen en terreurdreiging aangeboden. De focus lag op de preventieve en gastvrije aanpak die een belangrijke rol speelt in ons gebied. Uit de evaluaties blijkt dat de deelnemers de trainingen als waardevol hebben ervaren en waarderen met het cijfer 8,3 gemiddeld. Met name de praktijkgerichte rollenspellen met de trainingsacteur en praktijkvoorbeelden hebben nieuwe inzichten opgeleverd. Elke deelnemer heeft na afloop een certificaat ontvangen waarmee aangetoond kan worden dat ze getraind zijn in de preventieve en gastvrije aanpak die gewenst is in het BIZ-gebied.

Veiligheidspluim 2019 voor UDSRotterdam
De inspanningen van UDSRotterdam voor een veilig centrum en Veilig Ondernemen is ook het gemeentebestuur opgevallen. Tijdens het ondernemersontbijt op 7 oktober heeft UDSRotterdam daarom de Veiligheidspluim 2019 uit handen van wethouder Wijbenga mogen ontvangen.