Extra verlichting in openbaar gebied

Extra verlichting in openbaar gebied

De afgelopen tijd zijn door verschillende leden opmerkingen geplaatst over de werking van de openbare verlichting op een aantal pleinen in het BIZ gebied. De verlichting wordt als onvoldoende ervaren en draagt niet voldoende bij aan de sociale veiligheid en positieve beleving van het gebied.

Tijdens een avondschouw met Stadsbeheer zijn we tot een aantal oplossingen gekomen die in ieder geval op korte termijn uitvoerbaar zijn. Op de Van Oldenbarneveltplaats ter hoogte van de Burger King is een tijdelijke extra lichtmast op een beton poer geplaatst (zie foto). Niet de meest charmante oplossing maar wel effectief. Daarnaast worden de lichtmasten die op dit plein zijn uitgevallen, werkend gemaakt. Dit geldt ook voor de lichtmasten in de expeditiestraten.
Op het Binnenwegplein ter hoogte van de grote boom alsmede ter hoogte van Donner wordt een aantal verlichtingsarmaturen vervangen waardoor de verlichting beter tot zijn recht komt. UDSRotterdam blijft de situatie monitoren en gaat met Stadsontwikkeling in gesprek om te werken aan een structurele en duurzame oplossing. We houden jullie op de hoogte.