Duurzaam ondernemen; ter inspiratie delen we een ervaring van COS

Duurzaam ondernemen; ter inspiratie delen we een ervaring van COS

Wie langs een H&M, ZARA of COS store loopt, ziet gesloten deuren met daarop een bordje; wij zijn open! Reden voor UDSRotterdam om bij COS naar binnen te wandelen om te vragen naar de beweegreden en de ervaringen tot nu toe. De H&M groep heeft al jaren een circulaire en duurzame ambitie en maakt daarin inmiddels behoorlijke stappen. Gebruikte kleding wordt bijvoorbeeld ingezet voor hergebruik en recycling.

Sinds een aantal maanden blijft nu ook de deur dicht van de winkel. Klanten reageren zeer positief en ondersteunen het duurzaamheidsaspect. Met een gesloten deur blijft de winkel warmer, is er geen energieverspilling en is de lucht binnen van betere kwaliteit. COS vertelt haar verhaal middels bordjes boven de kledingrekken, maar klanten vragen er ook regelmatig naar en het winkelpersoneel licht heel graag toe. Een kleine moeite met een hoog duurzaamheidsrendement en hopelijk een inspiratie voor meer winkeliers in het centrum!