Uniek in Nederland: Levensgrote wilde dieren spotten in Rotterdam centrum.

Nu veel vakanties in eigen land worden gevierd hebben de ondernemers en vastgoedeigenaren in Rotterdam centrum een primeur. Zij maken het bezoekers mogelijk om op Street Safari te gaan in eigen stad en daar de Big Five te spotten. Door middel van Augmented Reality (AR) verschijnen dieren in de stad die normaal gesproken alleen te zien zijn tijdens een Safari of in de dierentuin. Deze beleving is nog nooit eerder in Nederland vertoond!

 

Er worden in totaal vijftien dieren in het straatbeeld geplaatst door middel van vloerstickers die verspreid zijn door het winkelgebied. Denk hierbij aan een levensgrote giraffe in de Koopgoot, een olifant op het Binnenwegplein of een buffel in Central Plaza. Heeft de bezoeker een tegel gevonden, dan kan de tegel met de Street Safari app worden gescand en ontstaat het wilde dier levensgroot in AR op die plek.

 

Bezoekers maken door het posten van foto’s op social media kans op het winnen van een familie jaarabonnement van Diergaarde Blijdorp. Iedere week wordt er 1 abonnement weggegeven.

 

Bezoekers kunnen zes weken lang gebruik maken van deze unieke gratis app die speciaal voor Rotterdam is ontwikkeld. De app is vanaf zaterdag 18 juli t/m zondag 30 augustus te downloaden in de iOS store, Google Play Store of te downloaden via de website streetsafari.nl/rotterdamcentrum
  
Uiteraard wordt de bezoeker verzocht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit wordt ook onder de Covid19 knop in de app verwerkt en uitgelegd.