Online druktemeter SpotRotterdam; inclusief Toolkit voor ondernemers!

Onlangs heeft de gemeente Rotterdam de online druktemeter ‘SpotRotterdam’ gelanceerd. Met deze app check je heel gemakkelijk waar veel of juist weinig mensen zijn. Op die manier stimuleren we spreiding en zorgen we dat Rotterdammers en bezoekers op verantwoorde wijze kunnen genieten van de stad. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de rustige daluren te winkelen omdat ze dit als heel prettig ervaren. Er is ook een toolkit voor ondernemers beschikbaar waarover verderop meer informatie.

 

Waarom een druktemeter?
De gemeente wil Rotterdammers en haar bezoekers laten zien hoe ze, ondanks de huidige maatregelen, op een verantwoorde manier kunnen winkelen of boodschappen kunnen doen. Met deze druktemeter wil de gemeente de spreiding van de bezoeken zoveel mogelijk bevorderen.

 

Waar vind je SpotRotterdam en hoe werkt het?
Je vindt SpotRotterdam op www.SpotRotterdam.nl. Heel simpel. SpotRotterdam werkt op je smartphone en op je computer. Is een gebied groen, dan zijn er weinig mensen. Is een gebied groen met donkerblauwe stippen dan zijn er redelijk wat mensen. Is een gebied donkerblauw, dan zijn er veel mensen.

 

Toolkit voor ondernemers
Op www.ondernemen010.nl/spotrotterdam vind je een toolkit waarmee je SpotRotterdam onder de aandacht van je klanten kunt brengen. Je kunt heel simpel uitingen downloaden en gebruiken voor social media, je nieuwsbrief of website. Ook zijn er flyers beschikbaar voor je winkel. Stuur een mailtje naar info@spotrotterdam.nl als je een stapel flyers wilt ontvangen. Mis je nog iets? Laat het SpotRotterdam weten via hetzelfde mailadres.