5 Day deals: KOM ALLEEN voor de beste deals

Geen stormloop op de laatste vrijdag van november dit jaar. De ondernemers in het kernwinkelgebied pakken het vanwege de COVID-19 omstandigheden heel anders aan en spannen zich in voor druktespreiding. Er is veel overleg geweest met de ondernemers over deze belangrijke periode met als belangrijkste doel om de druk van de vrijdag af te halen en de inmiddels traditionele Black Friday drukte te voorkomen.

 

Hoewel ondernemers al vanaf dit voorjaar hun klanten actief attenderen op de rustige verkoopmomenten merken we de echte resultaten hiervan pas sinds kort; meer klanten kiezen ervoor om in de daluren te winkelen. Bezoekers die gebruik maken van deze zogenaamde daluren ervaren dit als heel prettig hetgeen ons sterkt in de gekozen druktespreiding-aanpak. Veel ondernemers dragen hieraan bij door hun actieperiode te verlengen naar 5 dagen en we spreken dan ook niet meer over Black Friday maar over de 5 Day deals van 25  t/m 29 november. De slogan is duidelijk: “KOM ALLEEN voor de beste deals”.

 

SpotRotterdam

Ook gemeente neemt verschillende voorzorgmaatregelen om winkelend publiek dat toch naar de stad komt zoveel mogelijk te spreiden. Zo hebben zij onlangs de campagne Shop lokaal online en de app SpotRotterdam gelanceerd. Op SpotRotterdam is live te zien waar het druk of rustig is in de stad en bij grote drukte wordt verzocht om thuis te blijven. Kijk daarom voordat je gaat winkelen op deze druktemeter of het een geschikt moment is. Een verantwoorde winkelbeleving staat voorop en daar handelen we samen met gemeente en winkeliers naar.