Nieuwe (R)APP Politie voor versnelde aangifte winkeldiefstal

De Nationale Politie heeft een nieuwe online aangifteprocedure voor winkeldiefstal ontwikkeld dat 19 april ook live gaat in Rotterdam: (R)APP. Deze nieuwe procedure ontzorgt de winkeliers en beveiligers en is efficiënter qua tijd, delen van beeldmateriaal en afhandeling van de aangifte.

 

Werkwijze (R)APP – versnelde internetaangifte winkeldiefstal
Wanneer een winkeldief op heterdaad wordt betrapt en politie onderweg is, start de winkelier of beveiliger zelf vast de online aangifte via politie.nl/winkeldiefstal. De politie ontvangt direct alle gegevens. In de winkel controleert de winkelier of beveiliger samen met de politie de aangifte en ondertekent deze digitaal. Via politie.nl ontvangt de winkelier de ondertekende aangifte en wordt geïnformeerd over de afhandeling

 

Ook in het geval dat de diefstal pas later wordt ontdekt en de verdachte niet meer aanwezig is, kan er via politie.nl/winkeldiefstal aangifte gedaan worden. Meer informatie is ook hier te lezen: https://www.emerce.nl/wire/versnelde-aangifte-winkeldiefstal-via-nieuwe-rapp-politie