Terrassen open en winkelen zonder afspraak

Vanaf woensdag 28 april zijn de terrassen geopend en kan er weer zonder afspraak gewinkeld worden. Het is de eerste stap, maar wel een heel belangrijke stap! Nu deze heropening samenvalt met de meivakantie, maken we ons op voor een paar drukke weken.

We kijken er naar uit je weer te zien en zijn er klaar voor om je gastvrij en veilig te ontvangen!

 

De terrassen zijn van 12:00-18:00 uur geopend en het merendeel van de winkels is open van 10:00 tot 19:00 uur en op koopavond tot 20:00 uur. Er zijn ook winkels die een nog ruimere tijd aanhouden en dagelijks tot 20:00 uur geopend zijn.

 

Kom op de rustige momenten
Bezoek het winkelgebied zoveel mogelijk op de rustige momenten in de ochtenden en profiteer tegelijkertijd van aantrekkelijke parkeertarieven. Parkeergarages bieden speciale tarieven voor die (dal-)uren. Meer informatie daarover op Q-ParkInterparking en de gemeentelijke garages. Een overzicht van alle parkeermogelijkheden is te vinden op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren/

 

Gebruik de ruimtemeter SpotRotterdam
Stem je bezoek af op de actuele drukte met SpotRotterdam. Daarmee zie je namelijk live en overzichtelijk waar veel of juist weinig mensen zijn. Meer informatie op: www.spotrotterdam.nl

 

Een gastvrij en veilig ontvangst
Gedurende de meivakantie worden er extra beveiligers en gastvrouwen ingezet. Zij concentreren zich op het managen van de loopstromen en worden ingezet op de punten waar het op dat moment nodig is. Het druktebeeld wordt continue gevolgd. Politie, Toezicht & handhaving en stewards van Stichting Veilige Steden zijn volop in het gebied aanwezig.

 

Loopstromen en 1,5 meter afstand
De buitenruimte is erop ingericht om jullie te ontvangen met nieuwe duidelijke belijning, borden en fleurige plantenbakken. Zo worden de loopstromen en looprichtingen duidelijk aangegeven. Ook de wachtrijen van de winkels zijn keurig langs de gevel opgesteld en op 1,5 meter afstand ingericht.   

 

Desinfectiezuilen
De desinfectie zuilen zijn gedurende de lockdown periode op een veilige plek gestald en opgeknapt. Vanaf woensdagochtend 28 april staan ze weer buiten in het gebied; klaar om ieders handen te desinfecteren.

 

Fijn om je weer te zien!