Bezoek van Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander was maandag 22 november op bezoek in Rotterdam. Hij sprak met Rotterdamse hulpverleners die aanwezig waren bij de rellen in Rotterdam Centrum afgelopen vrijdag. Daarnaast sprak hij met getroffen ondernemers en medewerkers van de dienst Stadsbeheer.

 

Op vrijdagavond 19 november zijn honderden relschoppers in opstand gekomen tegen de politie. Op de Coolsingel en het gebied eromheen is er veel vuurwerk afgestoken, auto’s in brand gestoken en ramen vernield. Rotterdamse hulpverleners, zoals politieagenten, ME’ers en brandweerlieden werden bekogeld met vuurwerk en stenen.

 

Koning Willem-Alexander werd op het stadhuis ontvangen door burgemeester Aboutaleb. Tijdens zijn bezoek sprak hij zijn waardering uit voor de inzet van de Rotterdamse hulpverleners en toonde hij zijn medeleven met de getroffen ondernemers. De hulpverleners en ondernemers kregen daarnaast de kans om hun eigen verhaal te doen, waarbij de koning een luisterend oor bood.

 

Een van de getroffen ondernemers is Corine Wiedouw van Raoul Lunch & Diner. De koning ging, samen met burgemeester Aboutaleb en Dominique van Elsacker (UDSRotterdam) met haar in gesprek. De onderneemster zag via een livestream hoe haar eigen restaurant werd gesloopt tijdens de rellen.

 

Koning Willem-Alexander in gesprek met onderneemster Corine Wiedouw en Dominique van Elsacker